ΤΗ VILLA ΑΜΑΛΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ

Την ώρα που η κοινωνία δέχεται την πιο βίαιη και με τα πιο “βρώμικα” όπλα επίθεση μετά την μεταπολίτευση, απελευθερωμένοι και αυτοοργανωμένοι χώροι δραστηριοποιούνται σε πολλαπλά επίπεδα προκαλώντας ρήγματα στα θεμέλια του κράτους και δημιουργώντας αντιδομές και εστίες αντίστασης απέναντι σε καπιταλισμό, αφεντικά και τα πολιτικά τους τσιράκια.
Τον τελευταίο καιρό κάθε πρόσχημα κατέρρευσε και κάθε μάσκα έπεσε.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 20/12 μια πολυπληθής ομάδα μπάτσων μαζί με εισαγγελέα εισέβαλαν στην κατάληψη “Villa Αμαλίας”. Ο εντολοδόχος Δένδιας μετά από ρητή εντολή του ακροδεξιού πρωθυπουργού Σαμαρά επέλεξε αυτή την εισβολή. Με πρόσχημα κάποια ανώνυμη καταγγελία συνέλαβαν τα οκτώ άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στην κατάληψη και αφού την ερεύνησαν τη σφράγισαν. Δεκάδες κόσμου έφτασε άμεσα στο σημείο για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και άμεσα σε όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν δράσεις και κινητοποιήσεις για την απελευθέρωση των συλληφθέντων και της κατάληψης.
Η Villa Αμαλίας είναι ένας ακόμη απελευθερωμένος χώρος όπου εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου έχουν περάσει τις πόρτες της για να παρακολουθήσουν θεατρικά, προβολές, κουβέντες, ο συναυλιακός χώρος έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες live.
Όμως το πλέον σημαντικό, είναι ότι η Villa μέσα σε αυτά τα 22 χρόνια που υπάρχει, έχει δημιουργήσει δεσμούς με την περιοχή, έχει ορθώσει αντιφασιστικά χαρακώματα απέναντι στη δράση της Χρυσής Αυγής που λυμαίνεται την περιοχή, έχει δημιουργήσει σχέσεις αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης με τους μετανάστες της περιοχής, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι η θέση του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού κόσμου βρίσκεται ανάμεσα στους χιλιάδες ‘αόρατους’. Αυτή η επιλογή ενόχλησε το κράτος και τους εντολοδόχους του, που στο πρόσωπο της Βίλλας Αμαλίας χτυπιέται κάθε κομμάτι του ακηδεμόνευτου αγώνα.Η επίθεση στην Βίλλα αποδεικνύει ότι στο στόχαστρο της καταστολής μπαίνει ξεκαθαρα κάθε έννοια ελευθερίας, αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης.Το χτύπημα στην Βίλλα Αμαλίας, είναι χτύπημα σε ολόκληρο τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο.Και σαν τέτοιο θα το αντιμετωπίσουμε.

Όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή τους η πράξη θα έχει και μεγάλο πολιτικό κόστος, έσπειραν χίμαιρες και θα θερίσουν θύελλες…

ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ
Η ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Αναρχική Ομάδα Πειραιά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *